Seuraaville viikoille osuu muutama ihmisten arjessa näkyvä juhlapäivä: pyhäinpäivää vietetään lauantaina 6.11., isänpäivää viikkoa myöhemmin marraskuun toisena sunnuntaina ja muualta lainattua halloweenia lokakuun lopussa. Halloweenia ei ole suomalaisessa kalenterissa, mutta Yhdysvalloissa sitä vietetään lokakuun viimeisenä päivänä.
Juhlapäivät kirjoitetaan suomeksi pienellä kirjaimella. Näin siis myös halloween, joka on suomen kieleen mukautunut lainasana ja taipuu suomen kielen sääntöjen mukaan:
Olen kyllästynyt kaiken maailman halloweeneihin.
Sekä pyhäinpäivän ja halloweenin taustalla on henkien tai kuolleiden muistaminen. Halloween-nimi pohjautuu sanoihin ”All Hallow’s Eve” (kaikkien pyhien aatto), ja myös pyhäinpäivää vietetään vainajien muistoksi. Juhlintatavat ovat vain erilaiset: Suomessa vainajia muistetaan hartaasti viemällä hautausmaalle kynttilöitä, kun taas halloween on riehakkaampi lasten ja lastenmielisten naamiaisjuhla.
Oikeinkirjoitukseen liittyen isänpäivän kirjoitusasu eroaa äitienpäivän kirjoitusasusta, eli isistä puhutaan yksikössä toisin kuin äideistä. Isänpäivän ja äitienpäivän eroa on pohtinut Henna Makkonen-Craig Kielikellossa.
Esimerkkejä juhlapäivien oikeinkirjoituksesta:
Veimme pyhäinpäivänä kynttilät mummon haudalle.
Lapset pukeutuivat naamiaisasuihin halloweenina.
Onnea isänpäivänä!